Kirby

Kirby is een merk van een stofzuiger wat sinds het jaar 1935 is vernoemd naar de Amerikaanse uitvinder Jim Kirby. Eigenlijk heeft Jim Kirby het apparaat al uitgevonden in 1906. Echter werd in 1914 het bedrijf Kirby Company officieel opgericht waarna de doorontwikkeling, productie en verkoop van het apparaat op gang kwam. Tot het jaar 1928 werkte het apparaat niet op elektriciteit. De achterwielen zorgde voor een aandrijving van de rolborstel als men tegen het apparaat duwde. Door het rollen van de borstel werd de vloer als het ware aangeveegd en kwam het opgeveegde vuil in een zak terecht die aan het apparaat hing. Hierdoor is de welbekende uitspraak; Hij klopt, hij veegt en hij zuigt uit onstaan.

Kirby

Een Kirby is geen gewone stofzuiger?!

Een Kirby is te transformeren naar verschillende soorten schoonmaaksystemen waardoor het apparaat meer als een multifunctioneel schoonmaak apparaat kan worden beschouwd. Met de optioneel verkrijgbare sets is de Kirby bijvoorbeeld om te bouwen tot shampoorel apparaat, boensysteem met boenborstel voor houten en natuurstenen vloeren en is de Kirby zelfs te gebruiken als een lichte compressor. Dit laatste onderdeel is vooral handig om in en om het huis te gebruiken voor allerhande blaasklusjes zoals luchtbedden en zwembaden of het schoonblazen van moeilijk bereikbare plaatsen zoals tussen twee centrale verwarmingselementen. Ook het schrobben van een tegelvloer of een matras schoonmaken behoort met de Kirby tot de mogelijkheden. Door de verfijnde bediening en de afmetingen van de verschillende accessoires is een Kirby vooral geschikt voor huishoudelijk en klein zakelijk gebruik.

Kirby verkoop

Een Kirby wordt al sinds de oprichting van het bedrijf aan huis of op locatie gepresenteerd en verkocht. Kirby verkopers komen aan de deur, houden enquêtes op straat of in winkelcentra en werken vooral veel op mond tot mondreclame. Enthousiaste klanten geven veelal referenties mee aan de Kirby verkoper waarna deze contacten een telefoontje kunnen verwachten met een aanbod van een vrijblijvende presentatie. Door de positieve ervaringen van bekenden komt de verkoper makkelijker tot een afspraak. Soms wordt daar een presentje voor gegeven in vorm van een gratis product of mag er gratis iets naar wens worden schoongemaakt met de Kirby. Uiteraard gaat het tijdens de uitvoer van de presentatie om de promotie en verkoop van de Kirby.

Een Kirby wordt nimmer in een winkel verkocht. Het ziet er ook niet naar uit dat dat in de toekomst zal gaan veranderen. Evenals de verkoop van de Kirby via internet zonder de werking van de Kirby te hebben gezien is geen groot succes. Een Kirby wil en moet je zien met je eigen ogen in je eigen leefomgeving. Dat is dé manier waarop je overtuigd kan raken van de fantastische kwaliteiten die een Kirby in zich heeft.

Kirby prijs

De prijs van een Kirby kan nogal wel eens verschillen. Vóór het internet tijdperk, het goede economische klimaat van de negentiger jaren en de eerste jaren na de eeuwwisseling, liep de prijs van een Kirby op tot wel een paar duizend euro. Enthousiaste klanten die overstag gingen om de indrukwekkende prestaties van de Kirby hebben deze hoge prijs doen vasthouden tot de komst van internet. Vandaag de dag kijkt vrijwel iedere potentiële klant eerst op het internet en gaat men onder andere op zoek naar Kirby reviews, Kirby winkels, een webshop of zoekt men een Kirby te koop op marktplaats, op zoek naar de laagste prijs. Een beeld krijgen van andermans Kirby ervaringen is immers een ideale aanvulling van informatie als je een Kirby wilt kopen.

Kirby garantie

De fabrieksgarantie op een nieuwe Kirby is standaard 3 jaar. Mocht er zich binnen deze termijn iets voordoen met de Kirby moet je altijd contact opnemen met een Kirby dealer in Nederland. Dat hoeft niet persé daar te zijn waar de Kirby is gekocht. (Stofzuigeronline accepteert overigens ieder garantie geval, ook al is de Kirby bij een (andere) (officiële) Kirby dealer gekocht.)

Een Kirby hoeft na aankoop in principe nooit meer te worden vervangen. Iedere Kirby kan namelijk “levenslang” worden gerepareerd omdat essentiële onderdelen vele tientallen jaren leverbaar blijven. Een Kirby inrulen zoals door sommige Kirby verkopers nog wel eens wordt voorgsteld is daarom dus niet persé noodzakelijk. De Kirby Company heeft in de afgelopen decennia wel bewezen door dit te hebben waargemaakt. Zo zijn in onze Kirby webshop onderdelen terug te vinden die terug gaan naar het eerste model wat in Nederland is verkocht.

Contact Kirby

Zoekt u contact met Kirby, of wilt u meer informatie over de Kirby? Ook als u algemene klachten heeft over Kirby kunt u bij ons terecht en wij proberen u verder te helpen. U kunt bij stofzuigerOnline met al uw vragen over Kirby terecht. Wij helpen u graag verder.